Moja zgodba

Moje ime je Tadeja Gašperlin in sem dipl. org. v turizmu, organizatorka potovanj in dogodkov ter mednarodno certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), učiteljica energijskih in meditacijskih tehnik.

Joga me je našla z razlogom. Brez pričakovanj sva se srečali na enem izmed tečajev joge. Prinesla mi je prvi globlji stik s sabo, izkušnjo, ko začutiš, da je vsak veliko več kot se zdi na prvi pogled. Prinesla mi je povezavo s svojo pravo naravo.

Odprla mi je pot v nov svet, kjer sem se počutila varno, sprejeto, kjer sem znova in znova odkrivala delčke sebe, za katere prej nisem vedela, jih poznala. Na novo mi je prinesla tisto otroško navdušenje, radovednost, da sem se vedno znova vračala po še.

Šele sčasoma sem se začela navduševati nad vsemi jogijskimi položaji, asanami in začela odkrivati, kaj vse zmore moje telo. Vem, da so danes ‘in’ različni zapleteni jogijski položaji, vendar imam sama najraje tiste preproste. In mislim, da joga ne rabi biti zapletena, da učinkuje. Vse kar potrebujemo je globok, zavesten dih, umirjen um in pozornost v tukaj in zdaj.

Kar samo po sebi me je pred leti potegnilo na učiteljski tečaj hatha joge v Sadhani in kmalu zatem tudi v učenje nekaterih energijskih in meditacijskih tehnik. Od takrat redno poučujem v skupinah, na oddihih z jogo in različnih dogodkih ter individualno. Zadnja leta kot gostja sodelujem na višje študijskih programih (VGS Bled in Abitura Celje).

Vsa znanja ter tehnike, ki jih spoznavam skozi izobraževanja in nabiram z lastnimi izkušnjami, mi pomagajo skozi različne življenjske situacije – tako jogo, meditacijo, različne energijske tehnike in njihove učinke z veseljem predajam naprej.

Kljub ljubezni do turizma in organizacije potovanj ter dogodkov, je joga zavzela velik del mojega življenja. Vedno sem rada potovala, odkrivala nove kotičke sveta in predvsem uživala v stiku z naravo. Vsa ta potovanja so me pripeljala do tistih potovanj navznoter. In danes najbolj uživam v kombinaciji obeh – na oddihih z jogo.