Umik z jogo na Amalfijski obali

YOGA & WALKING RETREAT

6. – 11. maj 2019 | 6 dni


PREDSTAVITEV: v februarju – datum znan kmalu

(za predstavitev se prijavi na tadeja.gasperlin@gmail.com).
 

Ta aktiven umik z jogo nas pelje v južni del Italije, nedaleč stran od Neaplja, na sončno Amalfijsko obalo. Naš začasni dom se nahaja na idilični lokaciji, dostopen je le peš in nam nudi pravo oazo miru – tam najdemo najlepše razglede, prelepo okolje, kjer se umaknemo od vrveža in se povežemo z naravo in s sabo. Čakajo nas vsakodnevna praksa joge, doma pridelana hrana, sprehodi po čudovitih razglednih poteh in slikovitih mestecih, izlet na čudovit Capri, …  Nekaj za dušo in za vse naše čute.

Amalfi yoga retreat1

Včasih se tako težko odločimo zase. Umik z jogo je vreden veliko več kot si morda v tem trenutku predstavljaš. Ko se umakneš od vsakdanjih »motilcev«, od vsakdanjih obveznosti, urnika in si daš priložnost, da »padeš notri«, da najdeš svojo rutino in najdeš stik s sabo.

Preveč smo se navadili na hiter tempo življenja, na to, da smo ves čas zaposleni, zasedeni, obremenjeni, da se stvari, situacije odvijajo prehitro. Večkrat sploh nimamo časa zadihat, zares dojet in začutit sebe, svojega počutja. V takem stanju težko usmerjamo svoje življenje. Ko se upočasnimo in začutimo sebe, lažje spet nastavimo svoj kompas, se odločimo, da bi kaj spremenili, ali pa morda vidimo, da stvari niso tako slabe kot smo prej mislili.

Umik z jogo je odlična priložnost, da se očistimo vsega balasta, se posvečamo svojemu dihanju, sproščanju, skrbi za svoje telo in meditaciji, zbistrimo misli in ponovno pridemo »na konja«, dvignemo svojo energijo, najdemo tisto notranjo moč in voljo, da z novo rutino nadaljujemo tudi doma.⠀⠀⠀⠀⠀

Si pripravljen/a na prav poseben umik z jogo?
Ko res umiriš svoj um in se ponovno napolniš.

LOKACIJA in NASTANITEV

Nastanjeni smo sredi klifov, nad mestecem Positano v La Selva Positano, kjer smo obdani z oljkami, nasadi limonovcev ter osupljivimi razgledi na Amalfijsko obalo.

V ta del južne Italije pridemo z letalom do Neaplja, od koder nas čaka uro in pol vožnje do Positana in Amalfijske obale. Do naše nastanitve pridemo po 20-30 minut hoje, pohoda navzgor, od obale v razgledne klife – ni primerno za tiste z vrtoglavico ali strahom pred višino, je pa pot primerna za vsakega, ki se tudi pri nam rad večkrat odpravi v hribe:).

Vse sobe so preproste , očarljive, z udobnimi posteljami in dovolj prostora za udobno bivanje. Na voljo je le ena soba za samo dve osebi, primerna za par. V dveh večjih sobah je nastanjenih do pet oseb in v dveh manjših do tri osebe. Kjer je več ležišč, je kopalnica v sobi, kjer jih je manj, je kopalnica skupna. Posteljnino in brisače dobimo tam, po želji si lahko s sabo prinesete kakšno dodatno brisačo. V vse sobe se enakomerno porazdelimo glede na število udeležencev. V vsakem primeru ne pričakujte hotela s petimi zvezdicami:). Pričakujete pa lahko neverjetno lokacijo, slikovite razglede, gostoljubje, umik od vsega vrveža in doma pridelano hrano.

amalfi yoga retreat2

HRANA

Vso hrano pripravijo in pridelajo naši gostitelji v La Selvi. Posebne zahteve (alergije, diete) se lahko upoštevajo ob vnaprejšnji najavi. Postrežejo nas z raznolikimi svežimi solatami, doma narejeno granolo, s toplimi in hladnimi jedmi iz sezonske zelenjave, z rižem in testeninami. Na voljo so domači čaji in vsak večer tudi okusne sladice.

Vsakodnevni meni izgleda nekako takole:
*kava, čaj, sadje pred jutranjo jogo;
*«brunch« (zgodnje kosilo; tople in hladne vegetarijanske jedi, solate, testenine, sadje – meni se dnevno spreminja);
*večerja (doma narejene testenine, siri, tople in hladne vegetarijanske jedi, solate, čaj in sladica).

PRAKSA JOGE IN OSTALE AKTIVNOSTI

Prva, uvodna večerna joga nas z vso pozornostjo pripelje na umik z jogo; na morje, v naravo, sredi klifov in nas prizemlji, umiri in pripelje v tukaj in zdaj.

Jutranje, dopoldanske delavnice so namenjene poglobljeni praksi joge, pranajami, dihalnim tehnikam in meditaciji. Ob večerih se z jogo predvsem umirjamo in sproščamo. Vse delavnice, prakse joge trajajo od 90 do 120 minut.

Prakso joge vodi Tadeja Gašperlin, certificirana učiteljica joge. Redno prakso joge poučuje v več različnih krajih, izvaja tematsko obarvane delavnice in aktivne oddihe. Svoj navdih za predajanje znanja preko delavnic in dela z ljudmi črpa iz lastne prakse, izkušenj in vsakdanjega življenja.

amalfi yoga retreat3

Čez dan imamo dovolj prostega časa za počitek, raziskovanje mest na Amalfijski obali (Positano, Ravello, Amalfi), pohode (kot je Pot bogov), izlet na bližnje otoke kot je Capri, ali preživljanje prostega časa na kateri izmed plaž … Če si želite še dodatne sprostitve, si v La Selvi lahko privoščite tudi katero izmed njihovih masaž.

In prvi ali zadnji dan poskusimo tudi najbolj slavno pico v Neaplju – res je božanska:).
***V kolikor se odločimo za izlet na Capri, tisti dan ne bo dveh praks joge.

DNEVNI PROGRAM (okvirno):
8.00 – sadje, kava, čaj
8.30 – jutranja joga
10.30/11.00 – »brunch«/zgodnje kosilo
11.00/11.30 – 17.00 – prosto ali skupne aktivnosti
17.30/18.00 – večerna joga
19.30 – večerja

PREVOZ

Do Amalfijske obale se odpravimo iz Benetk, do kamor se po želji odpeljemo skupaj. Let do Neaplja traja dobro uro. Iz Neaplja do Positana je nekje uro in pol vožnje, potem se peš odpravimo do naše nastanitve La Selve. Za prtljago od Positana do La Selve je poskrbljeno in nam je ni potrebno nositi na poti v hrib.

INFORMACIJE IN PRIJAVE                                            

CENA po osebi: 897 evrov.

DOPLAČILO za bivanje v dvoposteljni sobi po osebi: 102 evra.

V ceno zajeto: prevoz od Neaplja do Positana in nazaj, pet nočitev, vsa prehrana (jutranja kava, čaj, sadje; zgodnje kosilo/brunch, večerja); nastanitev v skupnih sobah (glej opis zgoraj), posteljnina, brisače, wifi v skupnih prostorih; turistična taksa; vse prakse, delavnice joge; organizacija.

V ceno ni zajeto: prevoz do/iz letališča v Benetkah, letalski prevoz, izlet na Capri, masaže, ostale aktivnosti v prostem času, lastna potrošnja.

PRIJAVE in dodatne informacije: tadeja.gasperlin@gmail.com ali 031 230 808.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s